Rowling, J. K.: Harry Potter ja viisasten kivi

(20 kpl)

Harry Potter on mielestään ihan tavallinen poika. Hän tosin asuu huoltajiensa luona portaiden alla olevassa kaapissa. Harryn elämä muuttuu täysin, kun hän saa 11-vuotispäivänään merkillisen kirjeen. Se on kutsu Tylypahkan velhojen ja noitien kouluun. Harrylle avautuu kokonaan uusi maailma, johon kuuluvat velhot, noidat, yksisarviset ja lohikäärmeet. Harry saa tietää olevansa velhojen sukua! Silti kaikki on aloitettava alusta.

Tylypahkassa Harry opiskelee taikuuden alkeita, kuten muodonmuutoksia, taikajuomien tekoa, loitsuja ja suojautumista pimeyden voimilta. Koulunkäynti on hauskaa, mutta henkeäsalpaavan jännittäväksi se muuttuu, kun Harry ryhtyy ratkaisemaan kiehtovaa arvoitusta ystäviensä Ron Weasleyn ja Hermione Grangerin kanssa, ja pelissä on tiedät-kai-kuka…

Harry Potter-kirjat ja elokuvat ovat saavuttaneet erittäin suuren suosion ympäri maailmaa. Kirjasarjan luoja J. K. Rowling on kertonut saaneensa innoituksen Harry Potter -sarjaan vuonna 1990 junamatkalla Lontoosta Manchesteriin. Tällöin hänen täpötäysi junansa juuttui neljäksi tunniksi paikalleen. Rowlingin mukaan hän katseli ulos junan ikkunasta, kun hänen päähänsä pälkähti idea pienestä, ruipelosta ja tummahiuksisesta velhopojasta. Mietittyään asiaa enemmän hän tuli siihen tulokseen, että velhopojan täytyi käydä velhokoulua. Rowlingilla ei ollut kynää mukanaan, ja kertomansa mukaan hän oli liian ujo lainatakseen sellaista muilta. Niinpä hän vain istui paikallaan neljä tuntia ja kehitteli ideaansa eteenpäin. Vielä saman päivän iltana Rowling alkoi kirjoittaa kirjaa, josta myöhemmin muodostui sarjan ensimmäinen teos Harry Potter ja Viisasten kivi.

Harry Potter ja viisasten kivi -kirjan kansi