Julkaistu: 25.1.2024

Eloisan kuljetuspalvelujen tilausnumerot yhdistyvät 1.2.2024

TIEDOTE 25.1.2024

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan vammaispalvelujen sekä ikääntyneiden palvelujen kuljetuspalvelua käyttävät asiakkaat tilaavat jatkossa kuljetukset yhdestä numerosta. Numero on jatkossa sama koko hyvinvointialueella ja palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä.

Asiakkaat voivat käyttää kuljetuspalveluja päästäkseen asioimaan, harrastuksiin tai muuhun virkistystoimintaan. Vammaispalveluissa kuljetuspalvelua voi käyttää myös työhön ja opiskeluun. Lakisääteistä kuljetuspalvelua on haettava erikseen vammaispalveluista tai ikääntyneiden palveluista.

– Asiakkaille, joilla on voimassa oleva liikkumisen tuen päätös, on jo postitettu uusi asiakasohje matkojen tilaamista varten uudelta palvelukeskukselta, kertoo Eloisan palvelukoordinaattori Salme Viljakainen.

Eloisan kuljetuspalvelujen toiminnasta vastaa hyvinvointialueen tila- ja tukipalvelut. Palvelun tuottajana toimii DRide Oy, joka vastaa koko hyvinvointialueen henkilökuljetusten kokonaisvaltaisesta järjestelystä. Kuljetuksen voi tilata jatkossa numerosta 015 357 5200.

Yhtenäistämisellä yhdenvertaista palvelua

Kuljetuspalvelujen tilausnumerojen yhdistäminen saattaa aiheuttaa alkuun ruuhkautumista palveluissa. Koko hyvinvointialuetta palveleva, yhteinen tilausnumero kuitenkin yhtenäistää asiakkaiden saamaa palvelua koko hyvinvointialueella.

Uudistuksen myötä myös vakiotaksioikeuden saaneiden asiakkaiden kuljettaja voi muuttua. Kuljetuspalveluista peritään asiakasmaksulain ja asetuksen mukainen omavastuumaksu.

Asiakas voi antaa kuljetuspalveluista palautetta DRide Oy:lle puhelimitse numeroon 015-357 5200 tai osoitteessa www.dride.fi/asiakaspalaute. Palautetta voi jättää myös Eloisalle, osoitteessa www.etelasavonha.fi/palaute.

Matkojen tilausnumero aukeaa asiakkaille 30.1.2024 ja varsinainen kuljetuspalvelu uuden numeron kautta tehdyille tilauksille alkaa 1.2.2024.

Eloisan kuljetuspalvelujen tilaus
p. 015 357 5200, avoinna 24/7

Lisätietoja:

Salme Viljakainen
Palvelukoordinaattori
p. 040 742 3982
salme.vijakainen@etelasavonha.fi

Ulla Yli-Karro
Logistiikka-asiantuntija
044 351 2500
ulla.yli-karro@etelasavonha.fi