Julkaistu: 2.11.2023

Eloisa hakee uusia palvelusetelikumppaneita yrittäjistä 

TIEDOTE 2.11.2023

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa hakee uusia palvelusetelikumppaneita palvelujen järjestämiseksi Etelä-Savossa. Lisäksi uusia palveluseteleitä valmistellaan käyttöön vuoden 2024 alusta. Eloisa järjestää avoimet palveluseteli-infotilaisuudet ke-to 15.-16.11.2023. 

Palveluseteli on vaihtoehtoinen tapa järjestää hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevia sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluja. Asiakkaan asemaan vaikuttavat samat erityislainsäädännön säännökset kuin muillakin tavoin järjestetyissä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluissa.

Palvelusetelillä tarkoitetaan järjestäjän sosiaali- ja terveyspalvelujen saajalle myöntämää sitoumusta korvata palvelujen tuottajan antaman palvelun kustannukset hyvinvointialueen ennalta määrittelemään arvoon asti. 

Palvelujen saatavuus ja asiakkaan valinnanvapaus on keskiössä 
Palvelusetelilain tavoitteena on lisätä asiakkaan valinnan mahdollisuuksia, parantaa palvelujen saatavuutta, monipuolistaa palvelutuotantoa sekä edistää hyvinvointialueen, elinkeinotoimen ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyötä. 

– Nykyisten yrittäjien rinnalle toivotaan edelleen myös uusia yrittäjiä. Haemme oman palvelutuotannon rinnalle vaihtoehtoja, joissa asiakkaan rooli palvelunkäyttäjänä on keskiössä. Eloisa käyttää palveluseteliä koko Etelä-Savon alueella ja uudet yksityiset palvelutuottajat ovat tervetulleita. Palveluseteli antaa tilaisuuden palveluntuottajille, myös paikallisille pienemmille yrityksille, kertoo tulosaluepäällikkö Satu Louejoki 

Aiemmat palvelusetelit ovat käytössä ennallaan, mutta uusia palveluseteleitä on valmisteilla terveydenhuoltoon muun muassa terapiapalvelujen osalta ja lisäksi suun terveydenhuollon palveluihin vuoden 2024 alusta. 

Palveluseteli-infot yrittäjille 
Eloisa järjestää palveluseteli-infotilaisuudet keskiviikkona 15.11. ja torstaina 16.11. Infotilaisuudet ovat tarkoitettu palvelutuottajiksi hakeville ja palvelutuottajina toimiville. Tilaisuudet järjestetään etäyhteydellä ja ne ovat avoimia ja maksuttomia. 

·         ke 15.11. klo 12.30–14.00, yleinen palveluseteli-info 

·         ke 15.11. klo 14.15–15.45, sosiaalipalvelujen palveluseteli-info 

·         to 16.11. klo 12.30–14.00, Ikääntyneiden palvelujen palveluseteli-info 

·         to 16.11.2023 klo 12.30–14.00, terveyspalvelujen palveluseteli-info  

Palvelusetelitietoa yrittäjille ja osallistumislinkit tilaisuuksiin löytyvät Eloisan nettisivuilta https://etelasavonha.fi/palvelutuottajille 

Palvelusetelipalvelut asiakkaille 
Palveluseteli on yksi vaihtoehto, jolla Etelä-Savon hyvinvointialue järjestää palveluja asukkaille. Palvelun myöntäminen perustuu aina palvelun ja hoidon tarpeen arviointiin, joka tehdään hyvinvointialueen palveluissa. Palvelusetelillä asiakas voi itse valita palveluntuottajan, jonka Etelä-Savon hyvinvointialue on hyväksynyt palveluntuottajaksi. Palveluista, joissa vaihtoehtona on palveluseteli, saat tietoa palvelutarpeen tai hoidontarpeen arvioinnin tehneeltä asiantuntijalta. 

Asiakas voi sopia palveluntuottajan kanssa myös muista palveluista palvelusetelillä myönnettyjen palveluiden lisäksi, mutta silloin asiakas maksaa niistä täyden hinnan. Palvelusetelillä tuotetusta palvelusta ei saa Kelan korvausta eikä kotitalousvähennystä. 

Lisätietoja  

Niina Helminen, palvelupäällikkö, ikääntyneiden palvelut 
044 794 4002 , niina.helminen@etelasavonha.fi  

Satu Auvinen, Palvelualuepäällikkö, Sosiaalipalvelut 
044 351 2302, satu.auvinen@etelasavonha.fi 

Satu Louejoki, tulosaluepäällikkö, mielenterveys- ja päihdepalvelut 
040 359 7758, satu.louejoki@etelasavonha.fi 

Tietoa palveluntuottajille https://etelasavonha.fi/palvelutuottajille