#

Varhaiskasvatus

DaisyNet – hoitoaikavaraukset, läsnä- ja poissaolotiedot, yhteydenpito, perheen perustietojen ylläpito

DaisyNet on huoltajien ja varhaiskasvatushenkilöstön välinen päivittäinen asiointikanava, joka sisältää mm.:

  • hoitoaikavarausten tekeminen
  • läsnä- ja poissaolotiedot
  • päivittäinen yhteydenpito: viestinvälitys ja ryhmäkohtaiset lupakyselyt, ilmoitustaulu, lapsen varhaiskasvatussuunnitelma
  • perheen perustietojen ylläpito: lasta koskevat tiedot, kuten allergiat, varahakijat, yleiset luvat

Saat tunnukset kirjautumalla osoitteessa https://kangasniemi.daisynet.fi/

Tervetuloa DaisyNetiin

Aloittaessasi DaisyNetin käytön, valitse ”Ensimmäisellä kerralla kirjaudu tästä”.

Hoitoajat varataan edellisen viikon maanantaihin klo 9 mennessä. Tämän ns. lukitusajan jälkeen varausta ei voi enää tehdä, vaan hoitoaikojen muutokset ilmoitetaan suoraan hoitopaikkaan.

Toistaiseksi Daisy Net –toimii vain tietokoneella tai mobiililaitteella verkkoselaimen kautta. Kehitteillä on mobiilisovellus.

Mikä on ”tägi”?

Daisy tagi

Kun hoitosuhde alkaa, saat hoitopaikasta tägin, jolla lapsi kirjataan hoitopaikkaan tullessa sisään ja kotiin lähtiessä ulos. Näin hoitoajat kirjautuvat järjestelmään laskutusta varten.
Kadonneesta tägistä perimme 5 € maksun.

Lapsi on poissa tai sairastaa. Miten toimitaan?

Mikäli lapsi on sairaana tai poissa varattuna hoitopäivänä, huoltajat kirjaavat poissaolon hoitoaikavarauksiin DaisyNetissä.

Lapsen sairastuminen tai muusta syystä peruttu hoitopäivä ei oikeuta varattujen päivien siirtämiseen. Vanhempien työvuorojen muutokset huomioidaan henkilökunnan työvuorojen sallimissa rajoissa.

Tuntimäärät laskutuksessa

Päivähoidon laskutus tehdään varattujen ja/tai toteutuneiden hoitotuntien mukaan niin, että suurempi tuntimäärä määrittelee laskutettavan tuntiluokan.

Jos esim. lapsellesi on sovittu palveluntarve 36-84 tuntia ja varaat hänelle tunteja 95, kuukauden laskutus tehdään 95 tunnilta, vaikka lapsi olisi ollut läsnä hoidossa alle 84 tuntia. Jos taas olet varannut hoitoa alle 84 tuntia ja lapsi onkin hoidossa yli 84 tuntia, hoito laskutetaan ylemmän tuntiluokan (85-110 tuntia) mukaisesti.

Kannattaa siis seurata kuluvan kuukauden varausten kokonaismäärää ja pyrkiä pysymään sovitun tuntimäärän sisällä, mikäli haluat ettei hoitomaksu nouse.

Jos tiedät etukäteen, ettet tarvitse varattuja hoitotunteja, käy perumassa ne DaisyNetissa viimeistään lukitusaikaan mennessä. Lukitusajan jälkeen käyttämätönkin päivä kuluttaa hoitotunteja varauksen mukaisesti.
Varausjärjestelmä on rakennettu näin, jotta henkilökunnan työvuorot voidaan tehdä sen mukaan, paljonko lapsia on hoidossa.

Lapselle varatun tuntimäärän ylittyessä kahden peräkkäisen kuukauden ajan, siirtyy lapsi pysyvästi korkeamman hoitoajan mukaiselle maksuportaalle.

DaisyNet Kangasniemi
Ohjeet

Vanhempien DaisyNet-ohjeet (pdf)

Varhaiskasvatuksen opas huoltajille 9/2020
– kaikki, mitä sinun on hyvä tietää varhaiskasvatuksesta, hoitopaikan hakemisesta, hoidon varaamisesta ja laskutuksesta

Henna Forss

varhaiskasvatuksen johtaja

040 678 3020 henna.forss@kangasniemi.fi

Riitta Tiusanen

päiväkodin varajohtaja

040 649 5199 riitta.tiusanen@kangasniemi.fi