- Kangasniemi - http://www.kangasniemi.fi -

Kangastuksen ohjelmisto

 

 

 

ELOKUVATEATTERI KANGASTUS TOIMII KUNNANTALOLLA, KANGASNIEMI-SALISSA
la 20.10. klo 17
su 21.10. klo 17
ma 22.10. klo 17
K12/9, kesto 2 h 5 min, liput 8 €
OLAVI VIRTA
lajityyppi: draama, elämäkerta, kotimainen
Ohjaaja: Timo Koivusalo
Pääosissa: Lauri Tilkanen, Malla Malmivaara, Raimo Grönberg, Vesa Vierikko, Martti Suosalo, Jonna Järnefelt, Seela Sella, Hannu-Pekka Björkman, Heikki Nousiainen, Lauri Maijala, Timo Lavikainen, Esko Roine, Ylermi Rajamaa, Samuli Niittymäki, Tom Petäjä, Tapani Kalliomäki, Ilkka Koivula, Saga Sarkola, Jemina Sillanpää, Tom Lindholm, Juhani Niemelä
Olavi Virta on elokuva Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta. Miehestä, jonka unelman sota katkaisi, miehestä, joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi niin estradeilla kuin elokuvissakin ja joka menetti lopulta kaiken muun paitsi ainutlaatuisen äänensä. Se on elokuva miehestä, joka rakasti kauniita naisia ja jota kauniit naiset rakastivat. Miehestä, joka nautti vauhdista, amerikkalaisista autoista, aplodeista ja alkoholista.
Koko sodanjälkeinen Suomi halusi kiihkeästi unohtaa ankeat ajat – tanssia, juhlia, unelmoida ja rakastaa. Tähän tarpeeseen Olavi Virta vastasi. Syntyi sadoittain levytyksiä ja ikivihreitä lauluja. Tuo elämänjanoa kiihkeänä sykkivä ajanjakso, viisikymmenluku uusine tuulineen, muutti koko maailman – myös Suomen.
Huikealla menestyksellä on kuitenkin myös aina hintansa. Kun uudet ajat toivat tullessaan uudet tähdet, oli vanhojen aika astua sivuun. Vasta menetettyään kaiken, perheensäkin, Olavi Virta ymmärsi, että hänen elämänsä suurin rakkaus oli koko ajan ollut siinä aivan lähellä, mutta silloin kaikki oli jo liian myöhäistä.
Sairastuttuaan vakavasti, opetteli Olavi Virta uudelleen kävelemään, puhumaan ja laulamaan. Hän nousi estradille keppiinsä nojaten, halveksivan yleisön pilkatessa ja nauraessa, mutta kun hän alkoi laulaa, yleisö hiljeni, ja kyyneleet kimalsivat kuulijoiden silmissä.
Mestari oli palannut, vielä kerran.
https://www.finnkino.fi/event/302629/

la 20.10. klo 15
su 21.10. klo 15
K7/4, kesto 1 h 44 min, liput 8 €
RISTO REIPAS JA NALLE PUH
lajityyppi: perhe-elokuva
Ohjaaja: Marc Forster
Pääosissa: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss, Adrian Scarborough
Lämminhenkisessä oikeita näyttelijöitä ja animaatiota yhdistävässä elokuvassa RISTO REIPAS JA NALLE PUH pikkupoika, joka rakasti seikkailuja Puolen hehtaarin metsässä eläväisten pehmoeläinystäviensä kanssa, on varttunut aikuiseksi ja joutunut tukalaan tilanteeseen. Nyt hänen lapsuuden ystäviensä tehtävä on matkustaa meidän maailmaamme ja auttaa Risto Reipasta palauttamaan takaisin se lempeä ja leikkisä poika, joka yhä hänen sisällään asuu.https://www.finnkino.fi/event/302747/

pe 26.10. klo 19
la 27.10. klo 15
su 28.10. klo 19
K7/4, kesto 1 h 48 min, liput 8 €
OMA MAA
Lajityyppi: draama, kotimainen
Ohjaaja: Markku Pölönen
Pääosissa: Oona Airola, Konsta Laakso, Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Hannu-Pekka Björkman, Marja Packalén, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo
Suomalaista sielunmaisemaa koskettavasti kuvaava ohjaaja Markku Pölönen tekee odotetun paluun valkokankaalle, kun hänen ohjaamansa elokuva Oma Maa nähdään elokuvateattereissa 26.10. alkaen.
Oma maa kertoo ajanjaksosta sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa eli niin sanottua kylmää tilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle.
Elokuvan pääparina nähdään Oona Airola (Hymyilevä mies) ja Konsta Laakso. 
https://www.finnkino.fi/event/302750/

pe 2.11. klo 19
la 3.11. klo 17.30
su 4.11. klo 15
K7/4, kesto 1 h 28 min, liput 8 €
JOHNNY ENGLISH ISKEE JÄLLEEN
Lajityyppi: komedia, seikkailu
Pääosissa: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Jake Lacy, Emma Thompson
Rowan Atkinson palaa rooliinsa kaikkien rakastamana tunarina, salainen agentti Johnny Englishinä sarjan kolmannessa komediassa Johnny English iskee jälleen. Uusi seikkailu alkaa, kun kyberhyökkäys paljastaa kaikkien Britannian salaisten agenttien henkilöllisyydet, ja Johnny Englishistä tulee salaisen palvelun ainoa toivo. Eläkkeeltä takaisin töihin kutsuttava English syöksyy suin päin hakkerineron jäljille. Taidoiltaan erittäin köykäisen ja keinoiltaan vanhan liiton miehen on päihitettävä modernin teknologian haasteet onnistuakseen tehtävässään.
https://www.finnkino.fi/event/302724/title/johnny_english_iskee_j%C3%A4lleen/

la 3.11. klo 15
su 4.11. klo 17
K12/9, kesto 2 h 3 min, liput 8 €
NUORI ASTRID
Lajityyppi: draama
Ohjaaja: Pernille Fischer Christensen
Pääosissa: Alba August, Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Henrik Rafaelsen, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson
Kun Astrid Lindgren oli hyvin nuori, tapahtui jotakin mikä vaikutti hänen elämäänsä perinpohjaisesti ja antoi hänelle erikoislaatuisen kyvyn nähdä syvälle lasten sieluihin. Tämä tapahtuma rohkaisi häntä rikkomaan niin totuttuja sääntöjä kuin uskonnollisia ja yhteiskunnallisia odotuksia. Astridista tuli yksi aikojemme luovimmista naisista: koko maailman tuntema ja rakastama tarinankertoja.
https://www.finnkino.fi/event/302765/title/nuori_astrid/

pe 9.11. klo 19
la 10.11. klo 15
su 11.11. klo 17
pe 16.11.klo 19
S, kesto 2 h 14 min, liput 8 €
BOHEMIAN RHAPSODY
Lajityyppi: draama, elämäkerta, musiikki
Ohjaaja: Bryan Singer
Pääosissa: Rami Malek, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Joseph Mazzello, Mike Myers, Tom Hollander, Ben Hardy
Bohemian Rhapsody on järisyttävä kunnianosoitus Queenin musiikille ja yhtyeen legendaariselle laulajalle Freddie Mercurylle, josta tuli yksi maailman rakastetuimmista viihdyttäjistä. Yhtyeen rakettimainen nousu, ikoniset kappaleet ja vallankumouksellinen soundi olivat kaikki vähällä tuhoutua, kun Mercuryn elämä lähti syöksykierteeseen. Yhtyeen voitokas paluu kulminoitui ikoniseen esiintymiseen Live Aid -konsertissa. Queenin perintö inspiroi kaikkia unelmoijia, ulkopuolisia ja musiikkia rakastavia tänäkin päivänä.
https://www.finnkino.fi/event/302785/title/bohemian_rhapsody/

la 17.11. klo 15
su 18.11. klo 15
kesto 1 h 30 min, liput 8 €
THE GRINCH
Lajityyppi: perhe-elokuva, animaatio
Ohjaaja: Scott Mosier, Yarrow Cheney
Suomeksi puhuttu normaaliversio (2D).
Äkäpussi Grinch aikoo varastaa joulun, mutta pienen tytön joulumieli sulattaa hänen sydämensä. Illuminationin ja Universal Picturesin kahdeksas pitkä animaatioelokuva on hauska ja lämminhenkinen tarina joulun hengestä ja sinnikkyydestä, joka pohjautuu Dr. Seussin tunnettuun lastenkirjaan.
Grinch asuu kotiluolassaan seuranaan vain uskollinen koiransa Max. Luola on täpötäynnä erilaisia keksintöjä ja vekottimia, joilla päivittäiset askareet sujuvat mukavasti, eikä omissa oloissaan viihtyvän Grinchin tarvitse poistua kotoaan juuri koskaan, lukuun ottamatta ruokaostoksia.
Joulun aikaan naapurikylän asukkaat häiritsevät Grinchin rauhaa vuosi vuodelta suuremmiksi ja äänekkäämmiksi paisuvilla jouluhössötyksillään. Kun kyläläiset ilmoittavat, että tulevaa joulua juhlitaan kaikkien aikojen suurimmilla seremonioilla, Grinch saa tarpeekseen. Hänellä on vain yksi keino saada rauhaa ja hiljaisuutta: varastaa joulu. Toteuttaakseen suunnitelmansa Grinch päättää esiintyä aattona joulupukkina ja pyydystää jopa vastahakoisen poron rekeään vetämään.
https://www.finnkino.fi/event/302800/title/the_grinch_2d_dub/

pe 23.11. klo18
la 24.11. klo 15
su 25.11. klo 19
K12/9, kesto 1 h 30 min, liput 8 €
PÄHKINÄNSÄRKIJÄ JA NELJÄ VALTAKUNTAA
Lajityyppi: seikkailu, fantasia, perhe-elokuva
Ohjaaja: Lasse Hallström
Pääosissa: MacKenzie Foy, Keira Knightley, Misty Copeland, Helen Mirren, Morgan Freeman
Kun Clara huomaa joutuneensa outoon ja salaperäiseen rinnakkaismaailmaan, jossa sijaitsee Lumihiutaleiden maa, Kukkasten maa ja Makeisten maa, hänen tulee todistaa urheutensa ja uhmata Neljättä valtakuntaa ja sen valtiasta palauttaakseen tasapainon tuohon epävakaaseen maailmaan.
https://www.finnkino.fi/event/302829/title/p%C3%A4hkin%C3%A4ns%C3%A4rkij%C3%A4_ja_nelj%C3%A4_valtakuntaa/

la 1.12. klo 15
su 2.12. klo 15
la 8.12. klo 15
la 15.12. klo 15
kesto 1 h 30 min, liput 8 €
VIIRU JA PESONEN –VIIRU MUUTTAA
Lajityyppi: perhe-elokuva, animaatio
Ohjaaja: Ali Samadi Ahadi
Suomeksi puhuttu versio.
Viiru hyppii uudella patjallaan yötä päivää, mutta ärsyyntynyt Pesonen haluaisi levätä. Niinpä hän rakentaa Viirulle ikioman pompputalon pihan perällä sijaitsevaan ulkohuussiin. Viiru innostuu itsenäisyydestä ja yksin asumisesta niin paljon, että päättää muuttaa pompputaloonsa pysyvästi. Pesosta ajatus harmittaa. Tarkoittaako tämä, että hänen täytyy jatkaa elämäänsä ilman iloista kumppaniaan? Viirun on keksittävä jotakin hauskaa saadakseen vanha Pesonen jälleen piristymään…
https://www.finnkino.fi/event/302828/title/viiru_ja_pesonen_-_viiru_muuttaa/

 

MUUTOKSET MAHDOLLISIA
PUH. 040 5964692
ELOKUVIEN LIPUNMYYNTI ALKAA n. 30 MIN. ENNEN NÄYTÖKSEN ALKUA
ELOKUVIEN IKÄRAJAT: kaikille sallittu, K7, K12, K16 ja K18. Täysi-ikäisen (18 v.) seurassa pääsee elokuvaa katsomaan kolme vuotta nuorempikin katsoja.
ELOKUVATEATTERIN LAHJAKORTTEJA SAATAVANA LIPUNMYYNNISTÄ SEKÄ KUNNANTALON INFOSTA JA KIRJASTOSTA.
Elokuvateatterissa vain käteismaksu. Smartum-setelit käyvät maksuvälineinä.