- Kangasniemi - http://www.kangasniemi.fi -

KIRJASTO

Kirjaston joulun ja vuodenvaihteen poikkeavat aukioloajat:
Aatonaattona 23.12. avoinna normaalisti 9-14
24.-26.12. kirjasto hiljentyy joulunviettoon.
27.12. taas normaalisti avoinna 10-18.
Tammikuun ensimmäisellä viikolla
1.1. kirjasto on kiinni.
2.-4.1. avoinna normaalisti 10-18.
Loppiaisaattona 5.1. palvelemme 10-16
Loppiaisena kirjasto on suljettu.
Toivotamme kaikille rauhallista joulunaikaa ja hyvää alkavaa vuotta 2018!

KIRJASTON AUKIOLOAJAT 1.9.2017 – 31.5.2018

ma-pe 10 – 18
la 9 -14

 

*   *    *    *    *   *    *    *    *    *    *    *    *    *   *

Syksyn 2017 satutuokiot kirjastossa joka toinen torstai (14.9., 28.9., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11., 7.12. ja 21.12.) kello 9.30.  Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan erikseen. Sisäänkäynti satutuokioihin tapahtuu pääoven kautta. Pysäköinti Kansis-keskuksen piha-alueella on kielletty ja paikoitusalue on nyt lukion päädyssä olevalla ylätasanteella.

Tervetuloa!

*   *    *    *    *   *    *    *    *    *    *    *    *    *   *

Muistoja kangasniemeläisistä sankarivainajista- matrikkeli on valmistunut. Lainattavia kappaleita on kirjastolla. Myös digitaalinen versio löytyy tämän linkin takaa.

http://digi.kirjastot.fi/items/show/125316

*   *    *    *    *   *    *    *    *    *    *    *    *    *   *

Iloksemme voimme ilmoittaa, että maanantaina 10.7.2017 aloitamme kirjastomme lehtilukusalin omatoimikäytön. Omatoimikäyttö tarkoittaa sitä, että täysi-ikäinen asiakas pääsee lehtilukusaliin kirjaston aukioloajan ulkopuolella, mikäli hänellä on Kangasniemen kunnankirjaston kirjastokortti ja voimassa oleva tunnusluku. Ennen omatoimikäyttöä tehdään kirjallinen sopimus kirjaston kanssa, jolloin käydään vielä tarkasti läpi omatoimikäyttöön liittyvät säännöt. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, vaan tiloissa on sekä kamera- että kulunvalvonta.  Omatoimikirjaston sääntöihin ja toimintaan liittyviin muihin dokumentteihin voi tutustua tarkemmin kirjastossa tai nettisivuillamme.

Lehtilukusalin omatoimiaika

1.6. – 31.8.
ma-pe klo 18 – 21
la klo 13 – 21
su klo 8 – 21

 

1.9. – 31.5.
ma-pe klo 18 – 21
la 14 -21
su klo 8 -21

 

Tervetuloa tekemään omatoimikirjaston käyttösopimuksia kirjastolle!

*   *    *    *    *   *    *    *    *    *    *    *    *    *   *

Kangasniemen kulttuuripolulla tunnet historian elävästi. Puistot ja vanhat rakennukset kertovat entisajan elämästä, kauniit muistomerkit muistuttavat Kangasniemen suurmiehistä ja -naisista. Reitti kulkee keskustan lisäksi Lapassalmen upeissa järvimaisemissa.

Kulttuuripolku-hankkeen käsikirjoittamisesta on vastannut Kangasniemen kunnankirjasto.
Teknisen toteuttamisen on mahdollistanut Kangasniemen kunnan tietohallinto, ja sen on toteuttanut Retkipaikka.fi.
Kangasniemen kunnankirjasto on saanut Kulttuuripolku-hankkeeseen rahoitusta Itä-Suomen aluehallintovirastolta. Mukana toteuttamassa hanketta oli suuri joukko yhteistyökumppaneita, suuri kiitos heille!

Kulttuuripolkuun pääsee tutustumaan alla olevan linkin kautta:

Koe Kangasniemi

*   *    *    *    *   *    *    *    *    *    *    *    *    *   *

Perinnekirjoja Kangasniemeltä!

Kangasniemen kansalaisopiston Tunne kotikyläsi-projektin aikana 1980-luvun lopulla eri kylien historiaa kerättiin kirjoiksi. Nyt nämä kirjat on digitoitu ja ne ovat luettavissa Yleisten kirjastojen digikirjastossa (klikkaa alla olevaa linkkiä):

Perinnekirjat Kangasniemi
Sivuston oikeassa reunassa näkyy teksti Perinnekirjat Kangasniemi – klikkamalla pääset katsomaan perinnekirjakokoelmaa. Kirja avautuu klikkaamalla kirjan “kansikuvaa”. Uudelleenklikkaus kirjan kannen päällä avaa koko kirjan luettavaksi. Mukavia lukuhetkiä kotiseutuhistorian parissa!

*   *    *    *    *   *    *    *    *    *    *    *    *    *   *

Uusia e-aineistoja käytössä kirjaston tietokoneilla:

ePress – palvelun kautta saat käyttöösi laajan valikoiman kotimaisia sanomalehtiä.

eMagz – palvelun kautta saat  kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtien näköisversioita käyttöösi.. Käytettävissä on viisi vuosikertaa = viisi samanaikaista lukuoikeutta jokaiselle lehdelle Etelä-Savon alueella.

PressReader– lehtitietokanta. Palvelu tarjoaa pääsyn tuhansiin sanomalehtiin eri maista usealla kielellä. Lehdet ovat luettavissa ilmestymispäivänä, yleensä 60 päivän ajan ilmestymisestä.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *    *   *   *   *    *    *    *

Kirjaston asiakastietokoneet 1.3.2017 alkaen:

Kirjastosalissa lainaustiskin edessä olevat asiakastietokoneet ovat non-stop-koneita, eli tietokoneella voi olla ilman ajanvarausta 15 min / asiakas. Nämä koneet on tarkoitettu kirjaston aineistotietokantahakuihin ja nopeaan nettiasiointiin. Lehtilukusalissa olevat tietokoneet toimivat ajanvarauksen kautta. Aika varataan lainaustiskiltä ja tietokoneet ovat käytettävissä max 1 tunti / asiakas. Toistaiseksi tietokoneilta ei ikävä kyllä voi vielä tulostaa eikä tietokoneella voi avata oman muistitikun tiedostoja. Odotamme tilanteeseen korjausta kevään aikana.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

UUSIA TOIMINTOJA VERKKOKIRJASTOSSA:

Halutessasi voit tallettaa Omiin tietoihisi lainaushistoriasi. Kirjaudu sisään verkkokirjastoon tunnuksillasi, mene kohtaan Omat tiedot-Omat tietoni ja laita täppä kohtaan Salli lainaushistorian kerääminen.
*   *   *   *
Jos haluat saada näkyviin alaikäisen huollettavan lainat verkkokirjaston kautta, on huollettavan kirjastokortille oltava myös tallennettuna pin-koodi. Pin-koodi tallennetaan kirjastossa jos sitä ei vielä ole tallennettu. Huoltajan ei tarvitse tietää huollettavan pin-koodia, ohjelma sisäisesti vaatii, että myös huollettavan pin-koodi on oltava tallennettuna. Huollettavan lainat näkyvät Lainani-Valitse kortti-Klikkaa valikosta oikea kortti, jolloin lainat tulevat näkyyviin ruudulle.
 

Kirjaston aukioloajat:

1.9. – 31.5.
ma – pe  klo 10 – 18
la klo 9 – 14

1.6 – 31.8.
ma – pe klo 10 – 18
la klo 9 – 13

Juhlapyhien aattoina
kirjasto avoinna klo 10-16.

Kangasniemen kirjasto
Kangasniemen kirjasto
Kankaistentie 5
51200 Kangasniemi
Puh. 040 523 2210, 040 524 1882
e-mail: kirjasto(a)kangasniemi.fi