Kirjasto on suljettu vapunpäivänä maanantaina 1.5.2017.
Iloista vapunaikaa!

 

Perinnekirjoja Kangasniemeltä!
Kangasniemen kansalaisopiston Tunne kotikyläsi-projektin aikana 1980-luvun lopulla eri kylien historiaa kerättiin kirjoiksi. Nyt nämä kirjat on digitoitu ja ne ovat luettavissa Yleisten kirjastojen digikirjastossa (klikkaa alla olevaa linkkiä):
Perinnekirjat Kangasniemi
Sivuston oikeassa reunassa näkyy teksti Perinnekirjat Kangasniemi – klikkamalla pääset katsomaan perinnekirjakokoelmaa. Kirja avautuu klikkaamalla kirjan “kansikuvaa”. Uudelleenklikkaus kirjan kannen päällä avaa koko kirjan luettavaksi. Mukavia lukuhetkiä kotiseutuhistorian parissa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehtilukusalin ovi aukeaa 1.4.2017 alkaen  kirjaston aukiolopäivinä aina klo 8:00. Lämpimästi tervetuloa lukemaan tuoreet aamun lehdet kirjastolle! Lehtilukusalin ovi avautuu automaattisesti ilman erillisiä kirjautumisia tai pin-koodeja.

Uusia e-aineistoja käytössä kirjaston tietokoneilla:

ePress – palvelun kautta saat käyttöösi laajan valikoiman kotimaisia sanomalehtiä.

eMagz – palvelun kautta saat  kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtien näköisversioita käyttöösi.. Käytettävissä on viisi vuosikertaa = viisi samanaikaista lukuoikeutta jokaiselle lehdelle Etelä-Savon alueella.

PressReader– lehtitietokanta. Palvelu tarjoaa pääsyn tuhansiin sanomalehtiin eri maista usealla kielellä. Lehdet ovat luettavissa ilmestymispäivänä, yleensä 60 päivän ajan ilmestymisestä.

Kirjaston lasivitriinissä esillä kangasniemeläisen keramiikkataiteilijan Eila Hokkasen taideteoksia. Tule tutustumaan ja ihastu! Lisätietoa Eila Hokkasen teoksista:

Eila Hokkanen

 

 

Kirjaston asiakastietokoneet 1.3.2017 alkaen:

Kirjastosalissa lainaustiskin edessä olevat asiakastietokoneet ovat non-stop-koneita, eli tietokoneella voi olla ilman ajanvarausta 15 min / asiakas. Nämä koneet on tarkoitettu kirjaston aineistotietokantahakuihin ja nopeaan nettiasiointiin. Lehtilukusalissa olevat tietokoneet toimivat ajanvarauksen kautta. Aika varataan lainaustiskiltä ja tietokoneet ovat käytettävissä max 1 tunti / asiakas. Toistaiseksi tietokoneilta ei ikävä kyllä voi vielä tulostaa eikä tietokoneella voi avata oman muistitikun tiedostoja. Odotamme tilanteeseen korjausta kevään aikana.

Muutoksia Kansis-keskuksen alueen pysäköinnissä:

Pysäköinti on ratkaistu nyt niin, että Kankaistentiellä pysäköinti on kielletty Kansis-keskuksen vastakkaisella puolella.

Klo 7 – 16 välisenä aikana Kansis-keskuksen puolelle on mahdollista pysäköidä Kimarintien ja Otto Mannisen tien välisellä alueella. Iltaisin klo 16 – 7 pysäköinti on myös mahdollista Kansis-keskuksen kohdalla.

Kansis-keskuksen pihassa pysäköintiä ei voida sallia, koska piha toimii koululaisten välituntialueena. Pahoittelemme pysäköinnistä aiheutuvaa vaivaa, mutta tilanne on väliaikainen ja korjaantuu tämän vuoden aikana. Lisätietoja antaa tekninen toimi.

Uuden kirjastomme myötä myös tietokantaamme tulee muutoksia. Aiemmin aineiston  saatavuus-tiedoissa näkynyt Siirtokokoelma jää historiaan, ja tiedoissa tulee jatkossa näkymään Kangasniemen kirjasto, Lähivarasto ja Varasto. Kangasniemen kirjaston ja Lähivaraston kirjat sijaitsevat uudessa kirjastorakennuksessa ja ovat asiakkaiden saatavilla hetimmiten. Varasto-kirjat sijaitsevat välittömässä kirjaston läheisyydessä, ja ovat saatavilla asiakkaille kesän 2017 jälkeen kysyttäessä viimeistään aina seuraavaksi päiväksi. Osa tietokanta- ja verkkomuutoksista on vielä työn alla, joten verkkokirjaston käytössä saattaa olla tällä ja ensi viikolla häiriöitä.

Kirjasto avoinna 2.1.-31.5.2017 ma – pe klo 10 – 18 ja la klo 9 – 14. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan uuteen kirjastoon!

Lainanpäivän kunniaksi 8.2.2017 kirjasto laittaa käyntiin Lukubingon. Hae oma lukubingo-kuponkisi kirjastosta tai tulosta se alla olevasta linkistä. Väritä ruutu aina, kun olet lukenut kirjan ruudussa kuvatulla tavalla. Voit kisailla vaikkapa ystävän kanssa, kumpi saa enemmän ruutuja väritetyksi tai kuka onnistuu ensimmäisenä saamaan väritetyn viiden rivin suoran pystyyn, vaakaan tai vinottain. Saatuasi bingorivin täyteen, voit palauttaa kupongin kirjastoon, niin osallistut kirjapalkintojen arvontaan. Lukubingo on käynnissä koko kevään ajan. Mukavia lukuhetkiä!

Lukubingo 2017

Kevään 2017 satutuokiot kirjastossa (Kankaistentie 5) joka toinen torstai klo 9:30:
19/1, 2/2, 16/2, 2/3, 16/3, 30/3, 13/4 ja 27/4. Lämpimästi tervetuloa satujen ihmeelliseen maailmaan!  Välttääksemme vaaratilanteita satutuokioihin tulijat voivat tuoda lapset autolla pihaan kirjaston oven eteen, mutta auto on siirrettävä tämän jälkeen kadun varteen.

UUSIA TOIMINTOJA VERKKOKIRJASTOSSA:

Halutessasi voit tallettaa Omiin tietoihisi lainaushistoriasi. Kirjaudu sisään verkkokirjastoon tunnuksillasi, mene kohtaan Omat tiedot-Omat tietoni ja laita täppä kohtaan Salli lainaushistorian kerääminen.
*   *   *   *
Jos haluat saada näkyviin alaikäisen huollettavan lainat verkkokirjaston kautta, on huollettavan kirjastokortille oltava myös tallennettuna pin-koodi. Pin-koodi tallennetaan kirjastossa jos sitä ei vielä ole tallennettu. Huoltajan ei tarvitse tietää huollettavan pin-koodia, ohjelma sisäisesti vaatii, että myös huollettavan pin-koodi on oltava tallennettuna. Huollettavan lainat näkyvät Lainani-Valitse kortti-Klikkaa valikosta oikea kortti, jolloin lainat tulevat näkyyviin ruudulle.

Kirjaston aukioloajat:

1.9. – 31.5.
ma – pe  klo 10 – 18
la klo 9 – 14

1.6 – 31.8.
ma – pe klo 10 – 18
la klo 9 – 13

Juhlapyhien aattoina
kirjasto avoinna klo 10-16.

Kangasniemen kirjasto
Kangasniemen kirjasto
Kankaistentie 5
51200 Kangasniemi
Puh. 040 523 2210, 040 524 1882
e-mail: kirjasto(a)kangasniemi.fi

Jokam 4pms 1rivi


TULOSTA SIVU TULOSTA SIVU