Kangasniemen kulttuuripolulla tunnet historian elävästi. Puistot ja vanhat rakennukset kertovat entisajan elämästä, kauniit muistomerkit muistuttavat Kangasniemen suurmiehistä ja -naisista. Reitti kulkee keskustan lisäksi Lapassalmen upeissa järvimaisemissa.

Kulttuuripolku-hankkeen käsikirjoittamisesta on vastannut Kangasniemen kunnankirjasto.
Teknisen toteuttamisen on mahdollistanut Kangasniemen kunnan tietohallinto, ja sen on toteuttanut Retkipaikka.fi.
Kangasniemen kunnankirjasto on saanut Kulttuuripolku-hankkeeseen rahoitusta Itä-Suomen aluehallintovirastolta. Mukana toteuttamassa hanketta oli suuri joukko yhteistyökumppaneita, suuri kiitos heille!

Kulttuuripolkuun pääsee tutustumaan alla olevan linkin kautta:

Koe Kangasniemi

*   *    *    *    *   *    *    *    *    *    *    *    *    *   *

Kirjasto avoinna 1.6.-31.8.2017 ma – pe klo 10 – 18 ja la klo 9 – 13.

Perinnekirjoja Kangasniemeltä!

Kangasniemen kansalaisopiston Tunne kotikyläsi-projektin aikana 1980-luvun lopulla eri kylien historiaa kerättiin kirjoiksi. Nyt nämä kirjat on digitoitu ja ne ovat luettavissa Yleisten kirjastojen digikirjastossa (klikkaa alla olevaa linkkiä):

Perinnekirjat Kangasniemi
Sivuston oikeassa reunassa näkyy teksti Perinnekirjat Kangasniemi – klikkamalla pääset katsomaan perinnekirjakokoelmaa. Kirja avautuu klikkaamalla kirjan “kansikuvaa”. Uudelleenklikkaus kirjan kannen päällä avaa koko kirjan luettavaksi. Mukavia lukuhetkiä kotiseutuhistorian parissa!

Lehtilukusalin ovi aukeaa 1.4.2017 alkaen  kirjaston aukiolopäivinä aina klo 8:00. Lämpimästi tervetuloa lukemaan tuoreet aamun lehdet kirjastolle! Lehtilukusalin ovi avautuu automaattisesti ilman erillisiä kirjautumisia tai pin-koodeja.

*   *    *    *    *   *    *    *    *    *    *    *    *    *   *

Uusia e-aineistoja käytössä kirjaston tietokoneilla:

ePress – palvelun kautta saat käyttöösi laajan valikoiman kotimaisia sanomalehtiä.

eMagz – palvelun kautta saat  kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtien näköisversioita käyttöösi.. Käytettävissä on viisi vuosikertaa = viisi samanaikaista lukuoikeutta jokaiselle lehdelle Etelä-Savon alueella.

PressReader– lehtitietokanta. Palvelu tarjoaa pääsyn tuhansiin sanomalehtiin eri maista usealla kielellä. Lehdet ovat luettavissa ilmestymispäivänä, yleensä 60 päivän ajan ilmestymisestä.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *    *   *   *   *    *    *    *

Kirjaston lasivitriinissä esillä kangasniemeläisen keramiikkataiteilijan Eila Hokkasen taideteoksia. Tule tutustumaan ja ihastu! Lisätietoa Eila Hokkasen teoksista:

Eila Hokkanen

 

 

Kirjaston asiakastietokoneet 1.3.2017 alkaen:

Kirjastosalissa lainaustiskin edessä olevat asiakastietokoneet ovat non-stop-koneita, eli tietokoneella voi olla ilman ajanvarausta 15 min / asiakas. Nämä koneet on tarkoitettu kirjaston aineistotietokantahakuihin ja nopeaan nettiasiointiin. Lehtilukusalissa olevat tietokoneet toimivat ajanvarauksen kautta. Aika varataan lainaustiskiltä ja tietokoneet ovat käytettävissä max 1 tunti / asiakas. Toistaiseksi tietokoneilta ei ikävä kyllä voi vielä tulostaa eikä tietokoneella voi avata oman muistitikun tiedostoja. Odotamme tilanteeseen korjausta kevään aikana.

Muutoksia Kansis-keskuksen alueen pysäköinnissä:

Pysäköinti on ratkaistu nyt niin, että Kankaistentiellä pysäköinti on kielletty Kansis-keskuksen vastakkaisella puolella.

Klo 7 – 16 välisenä aikana Kansis-keskuksen puolelle on mahdollista pysäköidä Kimarintien ja Otto Mannisen tien välisellä alueella. Iltaisin klo 16 – 7 pysäköinti on myös mahdollista Kansis-keskuksen kohdalla.

Kansis-keskuksen pihassa pysäköintiä ei voida sallia, koska piha toimii koululaisten välituntialueena. Pahoittelemme pysäköinnistä aiheutuvaa vaivaa, mutta tilanne on väliaikainen ja korjaantuu tämän vuoden aikana. Lisätietoja antaa tekninen toimi.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Kirjasto avoinna 2.1.-31.5.2017 ma – pe klo 10 – 18 ja la klo 9 – 14.

 

 

UUSIA TOIMINTOJA VERKKOKIRJASTOSSA:

Halutessasi voit tallettaa Omiin tietoihisi lainaushistoriasi. Kirjaudu sisään verkkokirjastoon tunnuksillasi, mene kohtaan Omat tiedot-Omat tietoni ja laita täppä kohtaan Salli lainaushistorian kerääminen.
*   *   *   *
Jos haluat saada näkyviin alaikäisen huollettavan lainat verkkokirjaston kautta, on huollettavan kirjastokortille oltava myös tallennettuna pin-koodi. Pin-koodi tallennetaan kirjastossa jos sitä ei vielä ole tallennettu. Huoltajan ei tarvitse tietää huollettavan pin-koodia, ohjelma sisäisesti vaatii, että myös huollettavan pin-koodi on oltava tallennettuna. Huollettavan lainat näkyvät Lainani-Valitse kortti-Klikkaa valikosta oikea kortti, jolloin lainat tulevat näkyyviin ruudulle.

Kirjaston aukioloajat:

1.9. – 31.5.
ma – pe  klo 10 – 18
la klo 9 – 14

1.6 – 31.8.
ma – pe klo 10 – 18
la klo 9 – 13

Juhlapyhien aattoina
kirjasto avoinna klo 10-16.

Kangasniemen kirjasto
Kangasniemen kirjasto
Kankaistentie 5
51200 Kangasniemi
Puh. 040 523 2210, 040 524 1882
e-mail: kirjasto(a)kangasniemi.fi

Jokam 4pms 1rivi


TULOSTA SIVU TULOSTA SIVU