Kalliolan koulu palkittiin ympäristötyöstä

Kangasniemen Kalliolan koulu palkittiin ympäristötyöstään Kestävän tason Vihreällä lipulla

Kalliolan koulu on siirretty Vihreä lippu -ympäristöohjelmassa Kestävälle tasolle tunnustuksena vuosia kestäneestä suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.

Vihreä lippu on kansainvälinen kestävän kehityksen ohjelma ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti, joka toimii jo 68:ssa eri maassa ympäri maailman. Ympäristökasvatus ja ympäristön huomioiminen arjen käytännöissä ja valinnoissa ovat muodostuneet Vihreän lipun myötä vuosien saatossa kiinteäksi ja pysyväksi osaksi toimintaamme. Lapset ovat Vihreä lippu -toiminnassa aktiivisia vaikuttajia aikuisten rinnalla niin ohjelman päätöksenteossa, suunnittelussa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. Näin he saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta. Vihreä lippu -toiminnan myötä lapset innostuvat kestävän tulevaisuuden rakentamisesta taitojen, oivallusten ja elämysten kautta.

Kalliolan koululla oppilaista koostuva Vihreä raati edistää kestävää kehitystä miettimällä ympäristöasioita oman koulun näkökulmasta ja toteuttamalla erilaista ohjelmaa oppilaille.

Lisätietoa Vihreä lippu -ohjelmasta:
www.vihrealippu.fi

Tiedote ja listaus kaikista syksyllä 2018 myönnetyistä Vihreistä lipuista:
www.vihrealippu.fi/2018/12/myonnetyt-liput/